Het begin van de lente is traditioneel gezien de tijd van ‘de grote schoonmaak’. Dat geldt niet alleen voor je huis; ook je huid kan na de donkere wintermaanden wel een poetsbeurtje gebruiken.

Het dagelijks reinigen van de huid is dan ook belangrijk want het verwijdert niet alleen zweet, make-up, dode huidcellen en (milieu)vuil, het houdt de huid ook fris en ondersteunt een gezonde celdeling. Wanneer de huid niet goed gereinigd wordt, is dat meteen te zien. De huid wordt dof, vlekkerig en krijgt last van verstopte poriën (zwarte mee-eters) of vergrootte poriën. Daarnaast heeft het weinig zin om een masker, serum of crème aan te brengen op een vuile huid: de ingrediënten worden simpelweg niet opgenomen. Zonde dus!

Producten werken echt effectiever wanneer ze worden aangebracht op een schone huid. Ze kunnen beter in de huid dringen en daar hun werk doen. Het advies is om tweemaal per dag, ‘s ochtends en ‘s avonds, de huid te reinigen. ‘s Ochtends bereid je de huid zo voor op je serum, dagcrème, crème met beschermingsfactor en eventuele make-up. ‘s Avonds verwijder je al het opgehoopte vuil, zweet en overtollige talg. Na het aanbrengen van een serum en nachtcrème is je huid klaar om zich gedurende de nacht te herstellen en te vernieuwen.  

 

Exclusief uit Italië:: De 100% natuurlijke reinigers en tonic’s van Cera di Cupra

 

Uiteraard heeft Cera di Cupra verschillende reinigers in het assortiment. Het Micellar Water bijvoorbeeld is zeer geschikt voor een gevoelige huid en verwijdert vuil en make-up van gezicht en oogleden. Met micellen – speciale vuilvangende deeltjes – zorgt het voor een opgefriste en schone huid zonder deze te irriteren.

Heeft de combinatie van een milk en tonic jouw voorkeur? Cera di Cupra heeft er twee: een duo met honingextract en een anti-age duo met hyaluronzuur. De milk met honing maakt de huid op milde wijze schoon waarna je de tonic aanbrengt. De bijbehorende tonic bevat naast honingextract ook vitaminen en is alcoholvrij. Je gebruikt de tonic op een wattenschijfje na de reinigingsmelk om eventuele achtergebleven make-uprestjes en onzuiverheden te verwijderen.

De Anti-Age Huidreinigingsmelk met hyaluronzuur maakt de huid schoon en verhoogt tegelijkertijd het vochtgehalte. De huid voelt na gebruik schoon, zacht en soepel aan. Met de Anti-Age Huidherstellende Tonic sluit je het reinigingsritueel af en bereidt je de huid voor op verzorgingsproducten zoals een serum en crème.  

 

De steringrediënten uitgelicht:

 

Honingextract: Honing heeft naast vochtvasthoudende en voedende eigenschappen ook ontstekingsremmende kwaliteiten. Het kalmeert daarom snel een geïrriteerde, ruwe en rode huid. Honing werkt ook als een natuurlijk voedend beschermingslaagje en geeft een mooie glow aan de huid.

Bijenwas: Bijenwas (op de ingrediëntenlijst te vinden als cera alba) is een stofje dat honingbijen maken om hun raten op te bouwen. Bijenwas houdt vocht vast, voedt en zorgt dat wondjes sneller helen. Het heeft ook een kalmerend effect op een geïrriteerde, ruwe en rode huid.

Hyaluronzuur: Dit stofje komt van nature voor in onze huid, het bindweefsel en de gewrichten. Het speelt een belangrijke rol in de vochtbalans van de huid en bij het soepel houden ervan. Een hyaluronzuurmolecuul kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden. De hoeveelheid hyaluronzuur in onze huid en lichaam neemt af naarmate we ouder worden. In tegenstelling tot sommige andere huidverzorgingsingrediënten kan hyaluronzuur makkelijk diep in de huid doordringen. Aloë vera: Werkstoffen verkregen uit de aloë veraplant zijn ideale ingrediënten in cosmetica. Aloë vera werkt vochtbindend, herstellend en kalmerend op een huid die onder stress staat. Omdat het de celvernieuwing stimuleert en het natuurlijke herstel activeert, gaat de huid er gezonder en minder vermoeid uitzien.

Vitamine E: Vitamine E is een antioxidant en als zodanig een natuurlijke ‘opruimer’ van vrije radicalen. Vrije radicalen bevorderen lijntjes en rimpels, gelukkig voorkomt vitamine E hun impact op de huid. Daarnaast heeft deze vitamine een versterkend effect en verzacht het de huid.