Eigenlijk is het heel simpel om je tanden schoon en je mond gezond te houden: poetsen met een goede tandpasta! Met een eenvoudige poetsroutine – tweemaal per dag twee minuten poetsen – kun je de meeste gebitsproblemen voorkomen. Zoals plaque of tandplak, een dun plakkerig laagje van bacteriën dat zich continue op je tanden vormt. Als tandplak niet wordt verwijderd door te poetsen met tandpasta, kan het verharden tot tandsteen. Terwijl het tandsteen zich vormt bij het tandvlees, geven de bacteriën in de tandplak eronder schadelijke stofjes af, waardoor het tandvlees geïrriteerd en ontstoken raakt. Het is daarom belangrijk om tandplak en voedselresten rond je tanden te verwijderen door te poetsen. Wanneer je tandvlees bloedt, ben je misschien geneigd om minder vaak of helemaal te stoppen met poetsen. Maar dat is geen goed idee: juist met regelmatig en grondig je gebit schoonmaken kun je de ontsteking bestrijden. Kies voor een tandpasta met fluoride, dit versterkt en beschermt de tanden, want ook als je al wat ouder bent kun je nog steeds gaatjes krijgen. Je hoeft niet heel veel tandpasta te gebruiken; 2 centimeter op de borstel is voldoende.  

 

Exclusief uit Italië: Pasta del Capitano 1905

 

Pasta del Capitano 1905 zorgt al sinds begin vorige eeuw voor die beroemde Italiaanse glimlach. Vóór 1905 bestond er alleen poeder om je tanden mee te poetsen. In de apotheek van de familie Ciccarelli – die ook verantwoordelijk is voor de huidverzorgingslijn Cera di Cupra – ontstaat de poetspasta zoals we die nu kennen. Je kunt dus wel zeggen dat Pasta del Capitano staat voor een revolutie in de dagelijkse mondhygiëne. En nog steeds want het merk introduceerde onlangsThe Taste of Italy. Aan de huidige formule van Pasta del Capitano wordt voor de The Taste of Italy-lijn typisch Italiaanse ingrediënten toegevoegd. De eerste smaak is SICILY LEMON, op basis van de citroenen van het eiland Sicilië. Aan de tandpasta is een natuurlijk, veilig en organisch citroenextract toegevoegd die het gebit gezond houdt. Daar is goed over nagedacht: dit extract is zuurvrij en tast dus het glazuur niet aan, zoals citroenzuur wél zou doen. Het organische citroenextract zorgt voor een reinigende werking en een intens frisse smaak.  

 

De ster-ingrediënten uitgelicht

 

  • Fluoride: Fluoride zorgt ervoor dat tandbederf wordt voorkomen en dat het glazuur minder snel kan worden aangetast. Het beschermt tanden en kiezen tegen de zuren en suikers uit eten en drinken, zodat er minder snel gaatjes ontstaan.
  • Biologisch citroenextract: Het natuurlijke en biologische extract van Siciliaanse oorsprong is een antioxidant die het tandvlees gezond helpt houden. Gezond tandvlees zorgt voor een mooi gebit, een mooie glimlach en een aangename, frisse adem.
  • Sulfetal Zn: Dit molecuul is gebaseerd op zink en Pasta del Capitano heeft hier een exclusief patent op. Door de toevoeging van dit molecuul houdt Pasta del Capitano schadelijke stoffen als parabenen, natriumlaurylsulfaat en triclosan buiten de deur.