Last van schrale lippen? Het is gelukkig nog niet zo koud, maar dat gaat eraan komen! En ook al schijnt de zon nog best vaak, de kans is groot dat je lippen nu al droog en schraal aanvoelen. Zo gek is dat niet: droge, koude lucht trekt vocht uit alles wat het tegenkomt, inclusief de huid op je lippen. Omdat je lippen geen talgkliertjes bevatten, is er geen natuurlijk vetlaagje dat ze beschermt tegen het uitdrogen door de kou. Daar komt nog bij dat iedereen de neiging heeft om aan zijn lippen te likken wanneer ze droog aanvoelen. Het speeksel verdampt en je lippen voelen weer droog aan, je likt weer enzovoorts. Zo kom je al snel in een vicieuze cirkel terecht die moeilijk te doorbreken is, je lippen steeds droger maakt en uiteindelijk rood, gebarsten en pijnlijk.

De oplossing tegen schrale lippen om de cirkel te doorbreken is simpel: het aanbrengen van een lippenbalsem op basis van natuurlijke ingrediënten. Het gebruik van natuurlijke ingrediënten is belangrijk want dit voorkomt de ‘verslaving’ die wel eens genoemd wordt in combinatie met een lippenbalsem. De verslaving slaat op producten met allergenen en minerale olie. Ze sluiten vocht in maar dit is helaas voor een korte periode. Er is geen sprake van échte verzorging op de lange termijn dus je moet steeds weer opnieuw de lippenbalsem aanbrengen. Een natuurlijke lippenbalsem gebruik je maar een paar keer per dag: ‘s ochtends als je naar buiten gaat en voor het slapen gaan.

Zowel Cera di Cupra als Esprit Equo bieden je een aiuto all’Italia voor deze pelle problematica:

 

Aiuto all’Italia: S.O.S. Labbra van Cera di Cupra

 

Deze lippenbalsem met dubbele werking beschermt je lippen tegen de kou en herstelt droge, schrale lippen zodat ze weer zacht en glad aanvoelen. De dubbele werking bestaat uit een zowel preventief als herstellend effect. Preventief aangebracht beschermt de lippenbalsem de lippen tegen de kou en voorkomt het vochtverlies; na blootstelling aan de kou en wind herstelt de S.O.S Labba lippenbalsem schrale lippen.

Naast natuurlijke ingrediënten als allantoïne, bijenwas en vitamine E is ook het natuurlijke SkinSave Complex toegevoegd, dat is samengesteld met extracten van mediterrane planten. Zo bevatten kappertjes (Capparis Spinosa) flavonoïden die irritaties verminderen. Olijfbladeren (Olea Europaea) zijn rijk aan stoffen die de werking van degeneratieve processen in het huidweefsel kunnen tegengaan. Cactusvijg (Opuntia Ficus Indica) tenslotte heeft een immuun stimulerende werking.

Deze 100% biologische lipgloss geeft je niet alleen mooie, glanzende lippen, maar is ook beschermend, herstellend en verzorgend. Bovendien is hij buitengewoon geschikt voor alle jaargetijden. Onze Bio Oro Lip Gloss is ontwikkeld op basis van argan- en castorolie en gaat gebarsten en droge lippen tegen.

Arganolie wordt met de hand geplukt en koud geperst uit de noten van de Argania Spinosa, een veel voorkomende boom uit Marokko. Het is enorm rijk aan essentiële vetzuren en vitamine E, voedt en hydrateert de huid diep, maakt het soepel en voorkomt veroudering. De olie wordt gebruikt in gezichtscosmetica, maar ook voor het lichaam en haar. Bovendien is het geschikt voor alle huidtypen.

De plantaardige castorolie werd al in het oude Egypte gebruikt. Castorolie wordt ook wel wonderolie genoemd, naar de Wonderboom waarvan uit de vruchten de olie wordt geperst. De 100% natuurlijke castorolie dringt diep door in de huid en verbetert de huid zichtbaar. Het maakt onontbeerlijke collageen en elastine aan waardoor lijntjes en rimpeltjes vervagen.
De Lip Gloss van Esprit Equo vind je in onze webshop.

 

Steringrediënten uitgelicht

 

Allantoïne, Bijenwas en vitamine E

Allantoïne: Allantoïne is van nature aanwezig in onder andere de smeerwortel, tarwekiemen en in het slijm van slakken. Slakken gebruiken dit om eventuele schade aan hun “huisje” te herstellen en te vernieuwen. Allantoïne bevordert derhalve de huidvernieuwing en -herstel. Allantoïne hydrateert, kalmeert en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf.

Bijenwas: Bijenwas is een wat vettige stof die door bijen wordt geproduceerd. De bijenwas wordt gebruikt om de wanden te maken van de raten waarin honing en stuifmeel worden opgeslagen. Het heeft een beschermende en voedende functie met als resultaat een stalende huid. Geschikt voor de drogere huid.

Vitamine E: Vitamine E is een onmisbare antioxidant en heel belangrijk voor je huid. Het zit onder andere in groenten, plantaardige oliën, granen en noten. Vitamine E is de meest voorkomende vitamine in de huid. Het bereikt via talgafscheiding de bovenste lagen van de huid en biedt op deze manier bescherming tegen UV-straling, houdt schadelijke invloeden tegen en herstelt de huid.

 

Nog even een tip: blijf je UV-filters gebruiken!

 

De meeste mensen denken dat ze alleen hoeven te smeren als de zon schijnt in de zomer. Maar niets is minder waar. UV-stralen zijn er altijd, ook als het bewolkt is. En ze gaan zelfs door glas heen. Smeer dus het hele jaar door met minimaal SPF 15, en zodra de zon schijnt met SPF 30 of, nog liever, SPF50.
Onze suggestie: