Pigmentvlekken zijn ophopingen van pigment in de huid, het wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd. De vlekjes ontstaan wanneer er plaatselijk meer melanine wordt aangemaakt in de huid. Melanine is het pigment dat verantwoordelijk is voor onze huid- en haarkleur. Melanine is belangrijk voor de huid; het beschermt tegen schadelijke UV-straling en absorbeert de warmte van de zon. Door verschillende oorzaken kunnen melaninecellen in de huid aangetast worden waardoor ze teveel pigment gaan aanmaken en er donkere vlekken ontstaan. Dat gebeurt wanneer een te overdadige blootstelling aan de zon en luchtvervuiling plaatsvindt, door hormonen of door wondschade en (acne)littekens. Bij UV-straling en luchtvervuiling is er sprake van de aanmaak van vrije radicalen waardoor er een vorm van oxidatie in de huid ontstaat. Dit veroorzaakt een reactie in de melaninecellen waarna er donkere vlekken ontstaan. Het is daarom belangrijk om dagelijks een crème met antioxidanten aan te brengen: dit gaat het oxidatieproces tegen. Ook een crème met een hoge beschermingsfactor tegen de zon is onmisbaar in de strijd tegen pigmentvlekken. Een voorbeeld van pigmentvlekken door hormonen is het zwangerschapsmasker, ook wel melasmagenoemd. Ook bij een wondje aan de huid kunnen de pigmentcellen beschadigd raken. Dat kan na het helen van een puistje zichtbaar worden maar ook ontstaan na bijvoorbeeld laserontharing. Er ontstaat dan een donkere pigmentvlek als gevolg van het huidletsel. Dit wordt postinflammatoire.  

 

Huidhulp uit Italië: Cera Di Cupra Sun Anti-Age Dagcrème SPF 50

 

Start de dag met de beste oplossing van Cera di Cupra tegen rimpels, pigmentvlekken en schadelijke zonnestralen. Cera di Cupra Sun Anti-Age Dagcrème SPF 50 (Crema Solare Visio Anti-Age SPF 50) is een dagcrème met zonnebeschermingsfactor 50. De beschermende werking tegen de directe effecten van zowel UVA- als UVB-straling wordt bereikt door een combinatie van fotostabiele organische en anorganische zonnefilters. Deze filters worden veelal alleen toegepast in cosmetica in het hoge segment die verkrijgbaar zijn bij de apotheek. Cera di Cupra Sun is heerlijk voor zonnige dagen in eigen land en tijdens de zonvakantie. Groot voordeel is dat je met één crème klaar bent: het is verzorging, anti-aging en bescherming ineen. Deze crème is ook geschikt voor de gevoelige of zeer lichte huid en beschermt actief tegen pigmentvlekken en huidveroudering door UV-stralen. Een ander voordeel is dat voor een optimale bescherming maar een kleine hoeveelheid nodig is; het kan dus dun worden aangebracht.  

 

De ster-ingrediënten uitgelicht

 

  • Panthenol: Ook wel bekend als provitamine B5 en onmisbaar voor een gebalanceerde vochthuishouding. Het wordt verkregen uit vitamine B5. Panthenol helpt ook een rode, gevoelige huid kalmeren, herstelt de huideigen barrièrefunctie en ondersteunt het regeneratieproces van de huid.
  • Vitamine E: Deze belangrijke vitamine beschermt de huidcellen tegen vrije radicalen die onder andere invloed hebben op voortijdige huidveroudering en het versterkt de barrièrefunctie van de huid. We maken zelf geen vitamine E aan dus is het essentieel voor het goed functioneren van ons lichaam. Daarnaast zorgt vitamine E ervoor dat de huid minder snel verbrandt in de zon én beperkt het de schade van UV-straling. Het is daarom ook toegevoegd aan de Cera di Cupra Sun Anti-Age Dagcrème SPF 50. Vitamine E helpt ook andere verzorgende ingrediënten dieper in de huid trekken.