In de zomer heb je nergens last van. Maar nu ineens zijn je handen droog, rood en ruw. De schuldige? Gebrek aan vocht. In de winter daalt namelijk de luchtvochtigheid in de buitenlucht. En binnen is het zo mogelijk nog droger dankzij de centrale verwarming. Doordat je regelmatig je handen wast, kun je de natuurlijke beschermlaag van de huid verwijderen. Dit wordt nog eens versterkt door de desinfecterende middelen die we tegenwoordig veel vaker gebruiken. De toevoeging van alcohol en andere ingrediënten versterkt het proces van uitdrogen en geeft bacterien en virussen vrij spel.

Die natuurlijke beschermlaag houdt je handen normaal gesproken goed gehydrateerd, maar nu raken ze uitgedroogd en voelen ze schraal en ruw aan. Hoe goed je handen bestand zijn tegen de barre omstandigheden van de winter, heeft veel te maken met hoe je huidbarrière werkt.

Met een verzwakte barrière ben je vatbaarder voor symptomen zoals droogte, roodheid en ruwheid. Een glas water extra drinken zal niet helpen helaas. Alleen met het aanbrengen van een handcrème zorg je ervoor dat het vocht niet verdampt uit de huid. Dat kun je het beste een aantal keren per dag doen, vooral ook na het wassen en desinfecteren. Vergeet ook niet om de handcrème in te masseren op je nagelriemen en nagels.

Zowel Cera di Cupra als Esprit Equo bieden je voor deze pelle problematica verschillende oplossingen (ook geschikt voor mannen natuurlijk):

 

Droge handen? Ricetta di Bellezza Crema Mani

 

Ricetta di Bellezza Crema Mani is een voedende en beschermende handcrème met zuivere bijenwas en verzachtende glycerine. Het kalmeert en hydrateert de droge en ruwe huid. 

De Ricetta di Bellezza Crema Mani vind je in onze webshop.

 

Droge handen én desinfecteren? Crema Mani Igienizzante

 

Deze bijzondere handcrème van Dr. Ciccarelli (oprichter van Cera di Cupra) verzorgt niet alleen, maar desinfecteert ook. In plaats van alcohol wordt Tea Tree olie gebruikt voor het desinfecteren. Uitdrogende handen is er hier niet meer bij! 

De Crema Mani Igienizzante vind je in onze webshop.

 

Droge handen? Purissimo Argan serum

 

Esprit Equo heeft niet specifiek een handcrème, maar zij raden ons aan om het Purissimo Argan serum te gebruiken bij droge handen. Dit is een 100% zuivere, extra fijne en biologische arganolie met vitamine E. Het hydrateert de bovenste huidlaag, herstelt de huid en is geschikt voor elk huidtype.

Arganolie wordt met de hand geplukt en koud geperst uit de noten van de Argania Spinosa, een veel voorkomende boom uit Marokko. Het is enorm rijk aan essentiële vetzuren en vitamine E, voedt en hydrateert de huid diep, maakt het soepel en voorkomt veroudering. De olie wordt gebruikt in gezichtscosmetica, maar ook voor het lichaam en haar. Bovendien is het geschikt voor alle huidtypen.

Het Purissimo Argan serum van Esprit Equo vind hier je in onze webshop.