We kruipen voorzichtig uit de donkere dagen en de zon staat alweer ietsje hoger aan de hemel. Maar de huid van je gezicht, die is nog niet helemaal klaar voor de lente. Hij voelt droog aan en oogt dof met schilfertjes rond je neus of schrale rode vlekjes op je wangen. Vaak ontstaan er ook rimpeltjes en droogtelijntjes. Wat je ook smeert, na een paar uur voelt je huid al weer oncomfortabel en soms jeukerig aan. Herkenbaar? Je hebt dan last van een droge, vetarme huid.

Een vetarme huid heeft een tekort aan talg (huidvet of lipiden). Dit huidvet vormt een beschermende barrière tegen vochtverlies en schadelijke invloeden van buitenaf, zoals gure weersomstandigheden of luchtvervuiling. Helaas kan een vetarme huid aangeboren zijn maar ook lifestyle of de verkeerde huidverzorging kunnen er aan bijdragen.  

 

Tips tegen de droge, vetarme huid

 

  1. Pas je douchetijd en watertemperatuur aan. Te lang en te heet douchen lost de huidvetten op en de huid heeft uren nodig om dit beschermende laagje weer aan te vullen.
  2. Verzorg je gezicht met een crème die de lipidebarrière aanvult en herstelt. bijvoorbeeld: Kijk naar je voedingspatroon: bevat het voldoende vitamine B en omega
  3. Een keer per week vette vis eten (zoals sardines of zalm) ondersteunt de gezondheid en elasticiteit van je huid.

 

Huidhulp uit Italië: Cera di Cupra Collageen Vitamine Crème

 

Cera di Cupra Collageen & Vitamine Crème (voluit Crema Nutriente Riparatrice) is een voedende en herstellende crème die niet alleen een oplossing biedt voor huidveroudering maar ook voor de vetarme huid. De crème is samengesteld met zeecollageen, een multivitaminecomplex, honingextract en voedende ingrediënten. De fluweelzachte textuur voelt weldadig aan op de huid. Zeecollageen bijvoorbeeld is rijk aan aminozuren, eiwitten en omega 3. Het helpt de huid soepel te houden en de celstructuur te versterken. Het toegevoegde honingextract is een van de paradepaardjes van Cera di Cupra. Het draagt bij aan de natuurlijke bescherming en intensieve voeding van een vetarme huid. Cera di Cupra Crema Nutriente Riparatrice voedende en herstellende collageen en vitaminencrème pot 50ml

 

Dr. Nico Ciccarelli

 

In de zomer van 1957 bedacht dr. Nico Ciccarelli, een gepassioneerd imker, dat bijenwas dankzij haar beschermende en voedende eigenschappen het perfecte ingrediënt zou zijn in huidverzorging. Over de naam van zijn huidverzorgingslijn hoefde dr. Ciccarelli niet lang na te denken: cera staat voor bijenwas en Cupra is de naam van zijn geboorteplaats. Ed ecco qua: Cera di Cupra was geboren. Inmiddels staat Cera di Cupra symbool voor Italiaanse kwaliteit, traditie en authenticiteit. Het succes is vooral te danken aan het jarenlang gedegen farmaceutisch onderzoek in dr. Ciccarelli’s laboratoria in Milaan. Anno 2021 staat nog altijd zijn missie centraal: het beste uit de farmaceutische traditie samenbrengen met de nieuwste innovaties. Het resultaat is een uitgebreid assortiment met kwalitatief hoogwaardige cosmeticaproducten, die het stempel ‘Made in Italy’ eer aan doen. De producten zijn genderfree en geschikt voor zowel mannen als vrouwen.