Heb je een droge huid, dan is dit vaak ook zichtbaar: rimpeltjes of fijne lijntjes tekenen zich duidelijk af, de huid voelt oncomfortabel en soms schraal of trekkerig aan. De droge huid is een huidtype, je krijgt het al met je geboorte mee. De droge huid is iets anders dan een vochtarme huid. Een vochtarme huid is een (tijdelijke) huidconditie waarbij de huid een tekort heeft aan vocht. Een droge huid heeft juist een chronisch tekort aan vetten, ook wel lipiden genoemd. Maar niet getreurd, je kunt actie ondernemen om de vervelende effecten te verminderen. Helaas kan een droge huid door externe en interne factoren verergeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een koude winter, luchtvervuiling, te heet douchen, hormonen en een ongezonde leefstijl. De oplossing – het dagelijks aanbrengen van lipiden – is een rijke en voedende crème. Een dergelijke crème helpt om de lipidenfilm op de gezichtshuid te herstellen en de huid weer glad en gezond te maken. Pas ook het reinigen van je huid aan door je huid met een zeepvrij product te wassen en alleen koud of lauw water te gebruiken. Dep hierna de huid droog – niet wrijven – met een zachte handdoek. Je huid is nu perfect voorbereid om een voedende crème aan te brengen.  

 

Huidhulp uit Italië: Cera Di Cupra Rosa Creme

 

Cera di Cupra Rosa Crème (voluit Ricetta di Bellezza Rosa) is een verzorgende anti-agecrème. De voedende formule bevat zuivere bijenwas, glycerine, honingextract, hyaluronzuur en plantaardige oliën. De innovatieve crème is gecreëerd in de laboratoria van Farmaceutici Dotter Ciccarelli om de negatieve gevolgen van een droge gezichtshuid effectief aan te pakken. Cera di Cupra Rose Crème beschermt de droge huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Niet alleen de zachte geur, ook de romige textuur zorgt voor een heerlijk aangenaam gevoel en houdt de huid soepel en elastisch. Cera di Cupra Rosa Crème is verkrijgbaar in zowel een royale pot (100 ml, inclusief handig spateltje voor het hygiënisch opbrengen van de crème) als een handige tube (75 ml). En geen probleem als manlief elke dag een likje crème meepikt: Rosa Crème is zeer geschikt voor de mannenhuid.

 

 

 

De ster-ingrediënten uitgelicht

 

honing, glycerine en bijenwas

 

  • Honing: als ingrediënt in cosmetica staat honing bekend om zijn voedende, helende en ontstekingsremmende werking. Honing is een puur natuurproduct. Bijen maken het van de nectar die ze opzuigen uit bloeiende planten en heesters. Het beschermt huidcellen tegen beschadiging, is een sterke antioxidant en vertraagt zo tekenen van huidveroudering. Honing draagt tevens bij aan het verminderen van kleine (scheer)wondjes en littekens; dit maakt de Rosa Crème ook geschikt voor de (droge) mannenhuid.
  • Bijenwas: bijenwas is een vettige stof die honingbijen maken om hun raten mee op te bouwen. Van de was maken bijen de ‘cellen’ waarin honing en stuifmeel worden opgeslagen. Bijenwas bevat naast vitamine A ook ontstekingsremmende ingrediënten. Daarnaast versterkt het de huidbarrière. Het helpt een buffer te vormen tegen irriterende stoffen van buitenaf en gaat zo ook vochtverlies tegen.
  • Glycerine: glycerine heeft het vermogen om vocht uit de lucht aan te trekken en vast te houden, het wordt in cosmetica toegepast als een zogenaamde humectantof hydratant. De glycerine die Cera di Cupra gebruikt is afkomstig uit plantaardige vetten en veilig voor elk huidtype, ook voor de zeer gevoelige huid. Glycerine stimuleert de groei en ontwikkeling van gezonde huidcellen zodat de huid er voller en stralender uit gaat zien. Bovendien voelt een trekkerige huid direct soepel en gehydrateerd aan.