Voor veel mensen heel herkenbaar, zeker bij de overgang van de winter naar de lente: een grauwe, doffe huid met droogtelijntjes en kleine rimpeltjes. De huid lijkt uitgeput en je weet niet zo goed wat nu de beste aanpak is. De oorzaak kan uit verschillende hoeken komen, bijvoorbeeld door werkstress, luchtvervuiling, vochtverlies of slaapproblemen.

Stress is niet alleen slecht voor je gezondheid, het heeft ook een negatief effect op je huid. Het zorgt voor een slechtere doorbloeding waardoor de huid er doffer uit gaat zien. Luchtvervuiling versterkt dit nog eens.

Slecht slapen vertraagt op zijn beurt het cellulair herstel waardoor de huid eerder last krijgt van lijntjes, rimpels en vochtverlies. De oplossing – ontspanning, bescherming van de huid, hydraterende huidverzorging en een gezonde nachtrust – lijkt lastig maar is met de juiste aanpak snel binnen handbereik.

Wanneer je de dag start met een hydraterende en beschermende dagcrème, pak je direct vochtverlies en luchtvervuiling aan. Het afsluiten van de dag met een ontspannend masker en nachtcrème bereid je dan voor op een gezonde, diepe slaap.

 

De steringrediënten uitgelicht

 

Aloe vera, hyaluronzuur en luminescine

 

Aloë Vera: Werkstoffen verkregen uit de aloë veraplant zijn ideale ingrediënten in cosmetica. Aloë vera werkt vochtbindend, herstellend en kalmerend op een huid die onder stress staat. Omdat het de celvernieuwing stimuleert en het natuurlijke herstel activeert, gaat de huid er gezonder en minder vermoeid uitzien. Daarnaast stimuleert het de collageenproductie wat voor minder lijntjes in het gezicht zorgt.

Hyaluronzuur: Dit ingrediënt komt van nature voor in onze huid en bindweefsel. De naam is een beetje misleidend, het is namelijk een suiker (polysaccharide) en geen zuur.

Hyaluronzuur is een echte krachtpatser voor je huid: het kan wel 1000 keer zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden. Het is daarom een onmisbare werkstof om de huid gevoed, elastisch en gehydrateerd te houden.

Luminescine: Luminescine is een actieve werkstof die wordt gewonnen uit de toortsbloem, ook wel bekend als de koningskaars. Deze bloemen zijn in staat om licht te ‘oogsten’ en om te zetten in een bepaalde helderheid zodat hun bloemblaadjes levendiger lijken en makkelijk insecten kunnen aantrekken. In cosmetica geeft het de huid een gezonde uitstraling en een mooie glans.