In de zomer heb je nergens last van. Maar ineens zijn je handen droog, rood en ruw. De schuldige? Gebrek aan vocht en dus droge handen. In de winter daalt namelijk de luchtvochtigheid in de buitenlucht. Binnen is het zo mogelijk nog droger dankzij de centrale verwarming. En als je regelmatig je handen wast of desinfecteert, kun je de natuurlijke beschermlaag van de huid verwijderen. Daardoor raken je handen zo uitgedroogd dat ze schraal en ruw worden. Hoe goed je handen bestand zijn tegen de barre omstandigheden van de winter, heeft veel te maken met hoe je huidbarrière werkt. Met een verzwakte barrière ben je vatbaarder voor symptomen zoals droogte, roodheid en ruwheid. Een glas water extra drinken zal niet helpen helaas. Alleen met het aanbrengen van een handcrème zorg je ervoor dat het vocht niet verdampt uit de huid. Dat kun je het beste een aantal keren per dag doen, vooral ook na het wassen en desinfecteren. Vergeet ook niet om de handcrème in te masseren op je nagelriemen en nagels.  

 

Exclusief uit Italië: de verzorgende en desinfecterende handproducten van Cera Di Cupra

 

We hebben het allemaal de afgelopen tijd meegemaakt: maak je je handen schoon met een handsanitizer, dan voelt je huid al snel uitgedroogd aan. Dat komt door de toevoeging van alcohol of andere ingrediënten die de handen uitdrogen en ontdoen van hun natuurlijke beschermlaagje. Dit maakt de huid juist meer toegankelijk voor bacteriën en virussen. Zo niet met de prijswinnende Cera di Cupra Crema Mani Igienizzante. Deze alcoholvrije handcrème desinfecteert én verzorgt de huid van de handen. De formule bevat namelijk essentiële tea tree olie die net zo goed desinfecteert als alcohol maar geen uitdrogend effect heeft. Voor wie last heeft van extreem droge en ruwe handen in de wintermaanden, heeft Cera di Cupra ook een oplossing. De Ricetta di Bellezza Crema Mani, met bijenwas en glycerine, voedt en beschermt zeer droge handen. Daarnaast kalmeert de handcrème een rode, ruwe huid. Na een aantal keren aanbrengen voelt de huid al gladder en zachter aan. Beide handcrèmes kunnen door zowel vrouwen als mannen worden gebruikt; de Cera di Cupra Crema Mani Igienizzante kan ook op een gevoelige huid en kinderhanden worden toegepast.  

 

De steringrediënten uitgelicht:

Tea tree olie: Tea tree olie is een natuurlijk product. Het heeft niets met thee te maken, het is een essentiële olie die wordt gemaakt van de Melaleuca Alternifolia. Deze struik geeft in het voorjaar kleine bloemen en zaadpeultjes waar de olie uit wordt getrokken. Tea tree olie staat bekend om zijn bacteriedodende en ontstekingsremmende werking. Het desinfecteert, bestrijdt infecties, versnelt wondgenezing en bestrijdt effectief bacteriën, schimmels en virussen. En dat alles is door vele wetenschappelijke studies bevestigd.

Bijenwas: Bijenwas (op de ingrediëntenlijst te vinden als cera alba) is een stofje dat honingbijen maken om hun raten op te bouwen. Zo maken ze de cellen waarin honing en stuifmeel wordt opgeslagen. Bijenwas heeft net als honing vele voordelen voor de huid. Het heeft naast vochtvasthoudende en voedende eigenschappen ook ontstekingsremmende kwaliteiten. Het kan daarom een geïrriteerde, ruwe en rode huid snel kalmeren. Bijenwas werkt als een beschermingslaagje: bij extreme weersomstandigheden kan het je huid extra beschermen.

Glycerine: Glycerine is een zogenaamde humectant, een bevochtigingsmiddel en wateraantrekkende werkstof die in bijna alle huidverzorgingsproducten wordt toegepast. Het werkt als een soort sponsje door vocht naar het huidoppervlak te trekken. Daarnaast vertraagt het de verdamping van het vocht in de huid.