Schrik je ook altijd als je ‘s avonds een wattenschijfje over je huid haalt en het watje grijs is? De kans is groot dat je in een stad woont en je de luchtvervuiling van je gezicht hebt gehaald. Helaas blijkt uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek dat de lucht in de steden steeds meer verontreinigd raakt. Vooral fijnstof zoals roet, stof of rook en smog zijn hier verantwoordelijk voor. Dat dat gevolgen voor je huid heeft, blijkt niet alleen uit de kleur van wattenschijfjes, het kan ook te zien zijn aan je huid. Sommige chemicaliën die aan vervuilende deeltjes zijn gehecht, kunnen door de huidlagen heen dringen en daar de zogenaamde ‘oxidatieve stress’ veroorzaken. Deze stress verzwakt de huidbarrière waardoor kleine ontstekingen kunnen ontstaan. Dit kan leiden tot voortijdige huidveroudering met pigmentvlekjes, een doffe, ongelijkmatige teint en de vorming van rimpels. Het is lastig om de vervuiling in een stedelijk gebied helemaal te vermijden en daarom is het belangrijk om je huid goed te reinigen en te verzorgen. Ook de toepassing van antioxidanten (zoals vitamine E en aloë vera) kan helpen om de oxidatieve huidstress door luchtvervuiling tegen te gaan.  

 

Exclusief uit Italië: de verzorgende reinigingsproducten van Cera Di Cupra

 

Cera di Cupra heeft een aantal reinigende producten ontwikkeld die vuil en onzuiverheden grondig verwijderen zonder dat de huidbarrière ‘gestript’ wordt van zijn beschermende laagje. Zoals de Ricetta di Bellezza Acqua Micellare bijvoorbeeld, het micellaire water waarmee je snel je gezicht schoonmaakt. Het lijkt op gewoon water maar door de toevoeging van zogenaamde micellen – kleine deeltjes die talg, vuil en make-up aantrekken – heeft het een grondig reinigende werking. Het micellaire water van Cera di Cupra bevat o.a. betaïne, hyaluronzuur en gistextracten die rijk zijn aan antioxidanten. Het is ook zeer geschikt voor de gevoelige huid. Zacht maar grondig is ook de Ricetta di Bellezza Latte Detergente Delicato, een milde reinigingsmelk op basis van honingextract. De huid voelt na het schoonmaken glad en fris aan en is voorbereid op het aanbrengen van de dag- of nachtverzorging. Voor de reiniging van de huid onderweg of op reis, zijn de Ricetta di Bellezza Salviette Struccanti ideaal. Deze alcoholvrije reinigingsdoekjes met aloë vera en honingextract verwijderen vuil en make-up op zachte wijze. De aloë vera en honingextract kalmeren, verzachten en houden het vochtniveau op peil.  

 

De steringrediënten uitgelicht:

 

Betaïne: Betaine, ook wel glycine genoemd, is een aminozuur en natuurlijk extract van de suikerbiet. In cosmetica heeft het een kalmerende werking, beschermt het de huid tegen irritaties en heeft het een vochtregulerende, reinigende werking. Daarnaast wordt het ook gebruikt om andere actieve ingrediënten in de formule op te lossen en te mengen.

Honingextract: Als cosmetica-ingrediënt staat honing bekend om zijn verzachtende, helende en ontstekingsremmende werking. Het bestaat uit verschillende voedingsstoffen zoals enzymen, mineralen en B-vitaminen. Enzymen bijvoorbeeld zijn eiwitten die beschadigd weefsel voor nieuw weefsel kunnen vervangen. B-vitaminen versterken onder andere de huidcellen. Honing werkt zuiverend, antibacterieel en desinfecterend voor de huid waardoor je een sneller herstel hebt bij wondjes.

Hyaluronzuur: Dit stofje komt van nature voor in onze huid, het bindweefsel en de gewrichten. Het speelt een belangrijke rol in de vochtbalans van de huid en bij het soepel houden ervan. Een hyaluronzuurmolecuul kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden. De hoeveelheid hyaluronzuur in onze huid en lichaam neemt af naarmate we ouder worden. In tegenstelling tot sommige andere huidverzorgingsingrediënten kan hyaluronzuur makkelijk diep in de huid doordringen.