Koud hè! En ook al schijnt de zon, de kans is groot dat je lippen droog en schraal aanvoelen. Zo gek is dat niet: droge, koude lucht trekt vocht uit alles wat het tegenkomt, inclusief de huid op je lippen. Omdat je lippen geen talgkliertjes bevatten, is er geen natuurlijk vetlaagje dat ze beschermt tegen het uitdrogen door de kou. Daar komt nog bij dat iedereen de neiging heeft om aan zijn lippen te likken wanneer ze droog aanvoelen. Het speeksel verdampt en je lippen voelen weer droog aan, je likt weer enzovoorts. Zo kom je al snel in een vicieuze cirkel terecht die moeilijk te doorbreken is, je lippen steeds droger maakt en uiteindelijk rood, gebarsten en pijnlijk. De oplossing om de cirkel te doorbreken is simpel: het aanbrengen van een lippenbalsem op basis van natuurlijke ingrediënten. Het gebruik van natuurlijke ingrediënten is belangrijk want dit voorkomt de ‘verslaving’ die wel eens genoemd wordt in combinatie met een lippenbalsem. De verslaving slaat op producten met allergenen en minerale olie. Ze sluiten vocht in maar dit is helaas voor een korte periode. Er is geen sprake van échte verzorging op de lange termijn dus je moet steeds weer opnieuw de lippenbalsem aanbrengen. Een natuurlijke lippenbalsem gebruik je maar een paar keer per dag: ‘s ochtends, als je naar buiten gaat en voor het slapen gaan. Trouwens, ook je handen staan – ondanks je handschoenen – regelmatig bloot aan kou, wind en vochtverlies. ‘s Ochtends een flinke dot handcrème aanbrengen en ‘s avonds voor het slapengaan inmasseren houdt je handen in topconditie.

 

Exclusief uit Italië: De 100% natuurlijke lippenbalsem en handcremes van Cera di Cupra

 

Je kunt je lippen gelukkig de hele winter door verzorgen met de 100% natuurlijke lippenbalsem van Cera di Cupra: de S.O.S Labbra met SkinSave Complex. Deze lippenbalsem met dubbele werking beschermt je lippen tegen de kou en herstelt droge, schrale lippen zodat ze weer zacht en glad aanvoelen. De dubbele werking bestaat uit een preventief en herstellend effect. Preventief aangebracht beschermt de lippenbalsem de lippen tegen de kou en voorkomt het vochtverlies; na blootstelling aan de kou en wind herstelt de S.O.S Labba lippenbalsem schrale lippen.

Naast natuurlijke ingrediënten als allantoïne, bijenwas en vitamine E is ook het natuurlijke SkinSave Complex toegevoegd, dat is samengesteld met extracten van mediterrane planten. Zo bevatten kappertjes (Capparis Spinosa) flavonoïden die irritaties verminderen. Olijfbladeren (Olea Europaea) zijn rijk aan stoffen die de werking van degeneratieve processen in het huidweefsel kunnen tegengaan. Cactusvijg (Opuntia Ficus Indica) tenslotte heeft een immuun stimulerende werking.

En wil je voorkomen dat je handen droog en schraal worden, dan heeft Cera di Cupra twee verzorgende handcrèmes voor je. De eerste is de Ricetta di Bellezza Crema Mani, met bijenwas en glycerine, voedt en beschermt zeer droge handen. Daarnaast kalmeert deze handcrème een rode, ruwe huid. Na een aantal keren aanbrengen voelt de huid al gladder en zachter aan.

De tweede is de prijswinnende Cera di Cupra Crema Mani Igienizzante, een alcoholvrije handcrème die de handen desinfecteert én tegelijkertijd verzorgt. De formule bevat namelijk essentiële tea tree olie die net zo goed desinfecteert als alcohol maar geen uitdrogend effect heeft.  

 

De steringredïenten uitgelicht

 

Allantoïne: Dit is een actieve stof die aanwezig is in onder andere smeerwortel (symphytum officinale) en paardenkastanje (aesculus hippocastanum). Het werkt wondherstellend en huidregenererend. Allantoïne helpt de huid om beter vocht vast te houden en maakt de huid gladder. Ook werkt het kalmerend op roodheid.

Bijenwas en honing: Bijenwas (op de ingrediëntenlijst te vinden als cera alba) is een stofje dat honingbijen maken om hun raten op te bouwen. Bijenwas en honing hebben naast vochtvasthoudende en voedende eigenschappen ook ontstekingsremmende kwaliteiten. Ze kalmeren daarom snel een geïrriteerde, ruwe en rode huid. Bijenwas werkt ook als een beschermingslaagje: bij extreme weersomstandigheden kan het je huid extra beschermen.

Vitamine E: Vitamine E is een antioxidant en als zodanig een natuurlijke ‘opruimer’ van vrije radicalen. Vrije radicalen bevorderen lijntjes en rimpels, gelukkig voorkomt vitamine E hun impact op de lippen. Daarnaast voedt het de lippen en maakt ze zacht.