Een droge of vochtarme huid kan er snel dof en futloos uitzien. Dit geldt vooral tijdens de wintermaanden, wanneer de lucht koud en droog is. Die combinatie trekt als het ware het vocht uit de huid waardoor schilfertjes, dofheid en droogtelijntjes kunnen ontstaan. Dit heeft een zichtbaar effect op de gezondheid en vitaliteit van de huid. Huidverzorging kan hierbij een belangrijke positieve rol spelen door aan de behoefte aan meer vocht en voeding te voldoen. Het aanbrengen van een hydraterend gezichtsserum helpt bijvoorbeeld om vocht in de bovenste huidlagen te binden. Door een serum toe te voegen aan je beautyroutine kun je problemen als dofheid en droogtelijntjes voorkomen. Je brengt een serum aan na de reiniging en voor je dag- en/of nachtcrème, dat geeft het beste resultaat. Een serum is vaak een geconcentreerde formule waaraan specifiek ingrediënten met een specieke werking zijn toegevoegd. Een serum met hyaluronzuur bijvoorbeeld geeft je huid een boost en pakt vochtverlies en droogtelijntjes direct aan. Wil je iets aan rimpeltjes en een doffe, futloze huid doen? Dan maakt een serum met collageen en vitamines je huid weer voller en je teint frisser.

 

Exclusief uit Italië: de 100% natuurlijke serums en cremes van Cera di Cupra

 

Kan je huid wel een oppepper gebruiken? Dan heeft Cera di Cupra een oplossing voor elke huid met een drietal serums. Zoals het Collageen & Vitamine Serum. Collageen is een eiwit dat van nature aanwezig is in onze huid, het werkt als een soort matras bij de ondersteuning van de huid. Naarmate je ouder wordt, neemt het natuurlijke collageen af en wordt de huid slapper en doffer. Met het Collageen & Vitamine Serum van Cera di Cupra verzorg je de huid intensief en stimuleer je de aanmaak van het eigen collageen. Het serum is ook de ideale aanvulling op de Collageen & Vitamine Crème van Cera di Cupra.

Ook het Hyaluronzuur Serum met 5-in-1 werking breng je ‘s ochtends en ‘s avonds vóór een crème aan. Dit serum dringt diep door in de huid om rimpels te voorkomen maar legt ook een onzichtbaar filmpje over de huid dat de verdamping van vocht voorkomt. Ook zorgt het voor een stralende teint, verstevigt het de huid en voorkomt het tekenen van vermoeidheid.

Het Cera di Cupra Slakkenslijm Serum tenslotte biedt intensief herstel voor zowel een jonge huid met acne als een huid met rimpeltjes. Dat komt omdat het serum de vernieuwing van de huidcellen stimuleert. Het bevat naast Hyaluronzuur ook allantoïne, glycolzuur, collageen en een aantal vitamines. Omdat het zo bomvol actieve ingrediënten zit, heeft het een opbouwend effect, geeft het een futloze huid een boost en wordt de huid sterker naarmate je het serum langer gebruikt. Wanneer je het serum gebruikt in combinatie met de Anti-Age Dagcrème met Prebiotica van Cera di Cupra, versterken ze elkaars werking. Het Slakkenslijm Serum is geschikt voor de zeer gevoelige huid en mag ook rond de ogen worden aangebracht.

Overigens zijn al deze serums ook zeer geschikt in combinatie de Cera di Cupra Rosa of Bianca crème.

 

De steringredïenten uitgelicht

 

Honingextract: Honing heeft naast vochtvasthoudende en voedende eigenschappen ook ontstekingsremmende kwaliteiten. Het kalmeert daarom snel een geïrriteerde, ruwe en rode huid. Honing werkt ook als een natuurlijk voedend beschermingslaagje en geeft een mooie glow aan de huid. Zeecollageen: Het lichaam maakt collageen zelf aan, het bevindt zich bijvoorbeeld in onze huid, botten, tanden, kraakbeen en pezen. Helaas neemt de hoeveelheid collageen na je 25e jaar met 1% per jaar af. Zeecollageen – afkomstig van vissenhuid – is rijk aan aminozuren, eiwitten (proteïnes) en Omega 3. Wanneer je het op de huid aanbrengt, ondersteunt het de soepelheid en de stevigheid van de huid.

Slakkenslijm: het slijm van de slak bevat hoge concentraties natuurlijke allantoïne, glycolzuur, collageen, elastine, diverse vitamines en antibacteriële stoffen. Het wordt in cosmetica toegepast om een ruwe huid te verzachten, rimpeltjes tegen te gaan en acne te verminderen. Van allantoïne is bijvoorbeeld bekend dat het littekens vervaagt.

Hyaluronzuur: Dit stofje komt van nature voor in onze huid, het bindweefsel en de gewrichten. Het speelt een belangrijke rol in de vochtbalans van de huid en bij het soepel houden ervan. Een hyaluronzuurmolecuul kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden. De hoeveelheid hyaluronzuur in onze huid en lichaam neemt af naarmate we ouder worden. In tegenstelling tot sommige andere huidverzorgingsingrediënten kan hyaluronzuur makkelijk diep in de huid doordringen.