Het is kouder buiten, eerder donker, de bomen verkleuren en die warme sweater heb je inmiddels al een paar dagen achter elkaar aangetrokken. De herfst is aangebroken en niet alleen het weer verandert. Ook de behoefte van je huid verandert en dat betekent dat je wellicht je verzorgingsroutine moet aanpassen. De frissere lucht en wind die gepaard gaan met het herfstseizoen kunnen ervoor zorgen dat je huid wat droger aan gaat voelen. Hoewel het vaker regent, wordt de lucht door de dalende temperatuur droger en dat heeft ook effect op de huidbarrière. De oplossing is gelukkig eenvoudig: breng zowel ‘s ochtends als ‘s avonds een hydraterende crème aan die de vochtbalans van de huid op het juiste peil houdt. En kun je dan nu ook afscheid nemen van je crème met SPF? Nee juist niet. De UV-stralen prikken gewoon door de wolken heen. Daarnaast biedt een crème met SPF juist nog een extra laagje bescherming tegen de lagere temperaturen en wind.  

 

Exclusief uit Italië: de hydraterende producten van Cera Di Cupra

 

Perfect voor het herfstseizoen zijn de producten uit de Idratante-lijn van Cera di Cupra. De lijn bestaat uit verschillende hydraterende crèmes, een masker, een basiscrème voor onder de make-up (primer) en zachte reinigingsdoekjes. We lichten er hier graag een aantal voor je uit. De Cera di Cupra Hydraterende Reinigingsdoekjes zijn ideaal om zowel ‘s ochtends als ‘s avonds het gezicht schoon te maken. Ze reinigen de huid op milde wijze maar wel grondig: alle (lucht)vervuiling en make-up verdwijnt als sneeuw voor de zon. Door de toegevoegde aloë vera en hyaluronzuur zijn de doekjes zowel verfrissend als verzorgend. De drie hydraterende crèmes zijn zogenaamde 24-uurs verzorgende crèmes; dit betekent dat ze geschikt zijn om ‘s ochtends maar ook ‘s avonds aan te brengen. De Cera di Cupra Hydraterende Crème Illuminante met de actieve stof luminescine maakt de huid stralend en is geschikt voor de normale huid. Aan de Cera di Cupra Beschermende en Hydraterende Crème Protettiva is een ceramidecomplex toegevoegd en dat maakt de crème geschikt voor de droge en gevoelige huid. De Cera di Cupra Zuiverende en Vochtinbrengende Crème Purificante bevat het ingrediënt sepicontrol™A5 en is geschikt voor de normale tot vette huid.  

 

De steringrediënten uitgelicht:

 

Luminescine: Luminescine is een natuurlijke actieve stof afkomstig van toortsbloemen. Dit ingrediënt in de Cera di Cupra Hydraterende Crème Illuminante is in staat om UV-straling te absorberen en om te zetten in zichtbaar licht, waardoor de huid helder en stralender wordt. Luminescine is goedgekeurd door het keurmerk Cosmos Organic, wat betekent dat het op milieuvriendelijke wijze is verkregen en afkomstig is uit de biologische landbouw.

Ceramidecomplex: Ceramiden zijn bepaalde lipiden (vetten) die van nature voorkomen in de huid. De huid bestaat voor een groot deel uit ceramiden: ze vormen een beschermende laag die vochtverlies tegengaat en schadelijke invloeden van buitenaf tegenhoudt. Ook zijn ceramiden belangrijk voor het soepel houden van de huid. Door weersomstandigheden zoals kou en een bijtende wind kan het ceramideniveau afnemen maar door het aanbrengen van een crème met ceramiden wordt dit weer aangevuld.

Sepicontrol™A5: Dit ingrediënt bestaat uit een aminozuur gecombineerd met een natuurlijk kaneelextract. Het is een beschermende en tegelijkertijd zuiverende actieve werkstof dat de vocht- en vetbalans van de normale, gecombineerde of vette huid herstelt.