Hopelijk heb je goed genoten van de vakantie; avontuurlijk erop uit of rustig in eigen tuin. Wat je ook gedaan hebt, je huid heeft ongetwijfeld veel zon gezien. Door de warmte, het zand, het zout etc. verliest je huid veel vocht en droogt uit. Maar ook je leefpatroon (eten en slapen) heeft veel invloed op je huid. Wil jij ook met een gezonde huid het najaar weer in? Volg dan onze 5 tips:

Tip 1: Dode huidcellen verwijderen:

Om zichzelf te beschermen tegen de zon, verdikt de huid zich in de zomer. Deze zogenaamde hoornlaag van (dode) huidcellen is nu niet meer nodig en kunnen we dus rustig afbreken middels een scrub of peeling (1 à  2 keer per week). Je voedende crème zal daardoor ook veel beter opgenomen worden.

Onze suggestie: Esprit Equo Scrubbing producten

Tip 2: Vochtgehalte weer in balans brengen:

Wie vocht verliest moet aanvullen. Zo ook de huid. Dat kan allereerst door veel water te drinken, maar dat is niet voldoende. Je zult ook gebruik moeten maken van voedende crèmes. Een extra oppepper direct na de vakantie bereik je door het gebruik van een hydraterend masker.

Onze suggesties:

Tip 3: Gezonde voeding:

Wat waren ze lekker hè? Die pizza’s, pasta’s en ijsjes! Maar niet zo lekker voor je huid. Dat soort voeding veroudert de huid sneller. Dus zet ze maar op het boodschappenlijstje: de groenten, het fruit, de vette vis en de noten. Deze bevatten vitaminen en mineralen die de veroudering van de huid tegen gaan.

Tip 4: Voldoende nachtrust:

We weten het. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is echt; slaap doet wonderen voor je huid (en lichaam en hoofd). Dus zorg dat je minimaal 7 uur per nacht slaapt. Dat geeft je lichaam op alle fronten de rust om zich te herstellen. En om je huid nog een extra boost te geven.

Onze suggesties:

Tip 5: UV-filters blijven gebruiken:

De meeste mensen denken dat ze alleen hoeven te smeren als de zon schijnt. Maar niets is minder waar. UV-stralen zijn er altijd, ook als het bewolkt is. En ze gaan zelfs door glas heen. Smeer dus het hele jaar door met minimaal SPF 15, en zodra de zon schijnt met SPF 30 of, nog liever, SPF50.

Onze suggestie: Zonnebeschermingsdagcrème van Cera di Cupra (SPF 50+)

TIP UIT ONZE COMMUNITY

We vinden het leuk om contact met jullie, onze klanten, te onderhouden. Wij horen dan ook regelmatig waar jullie tegenaan lopen in het verzorgen van huid en lichaam. En niet alleen de vragen, vaak ontvangen we ook antwoorden uit onze community. Zo ook nu. Een vaak terugkomende vraag is de volgende:

Welke producten werken goed tegen pigment-/levervlekken?

Nu is voorkomen beter dan genezen, dus het allerbelangrijkste is je huid goed beschermen tegen invloeden van buitenaf. Bovenstaande 5 tips gelden dan ook eigenlijk jaarrond. Maar er komt een moment dat ze toch verschijnen, die vlekken. En dan wil je ze het liefst zo licht mogelijk houden. Onze klanten geven aan dat ze hele goede ervaringen hebben met arganolie. En dat is waar onze lijn Esprit Equo in het spel komt, want al deze producten zijn op basis van arganolie.