In de winter keren we veel meer naar binnen. Zowel fysiek als mentaal. We zijn vaker binnenshuis en de meeste mensen hebben meer behoefte aan rust en geborgenheid. Een vernieuwingsritueel voor je huid past daar heel goed bij. Het verzorgt je huid intensief én brengt rust in je hoofd. Gun jezelf een avondje totale ontspanning met ons vernieuwingsritueel zodat je vol energie en met een stralende huid aan het nieuwe jaar begint.

 

Fase 1: De voorbereiding

 

Zorg dat je je volledig kunt afsluiten van externe prikkels. Dim de lichten, steek kaarsjes aan en zet ontspannen muziek op (bijvoorbeeld deze playlist op Spotify).

 

Fase 2: Open de poriën

 

Een warme douche of een ontspannen bad zorgt ervoor dat je poriën open gaan staan en eventuele afvalstoffen gemakkelijk afgevoerd kunnen worden. Dat geldt niet alleen voor je lichaam, uiteraard ook voor je gezicht.

 

Fase 3: Scrubben

 

Een goede scrub verwijdert dode huidcellen en afvalstoffen in de bovenste laag van de huid. Droog je nog niet af maar masseer je hele lichaam met de scrub en laat een paar minuten inwerken. Voor het beste resultaat spoel je je lichaam al masserend met een scrubhandschoen af.

 

Fase 4: Verzorgen

 

Je nieuwe huid wil graag beschermd worden tegen de invloeden van zowel binnen (verwarming) als buiten (kou). Smeer haar goed in met een voedende olie, bodymilk of gezichtscrème. De beste afronding van dit ritueel is natuurlijk een lekkere massage, maar niet iedereen is gezegend met een masseur in huis.

 

 

Scrubben met Esprit Equo

 

Scrubben doen wij zelf het liefst met de Savon noir van Esprit Equo. Deze 100% natuurlijke bodyscrub is de van oorsprong Marokkaanse zwarte zeep, een authentiek Spa en Hammam product. Het is gemaakt van olijf- en eucalyptusolie en vrij van siliconen en parabenen. Hoewel het een scrub betreft, is het uiterst delicaat en geschikt voor alle huidtypes.

De Savon noir verwijdert alle dode huidcellen van het lichaam en zorgt voor een gezonde, schone en stralende huid. Het parfum van essentiële eucalyptusolie heeft een verkwikkend effect op de bloedsomloop.

Voor een Hammam-achtige ervaring thuis gebruik je de Savon noir met de Kessa scrubhandschoen. Deze behandeling stimuleert de huid en reinigt diep waardoor zij zacht en zijdeachtig aanvoelt.