Wie is dat?

Het cosmeticamerk Esprit Equo (‘eerlijke geest’) is in 2005 opgericht door het Italiaanse familiebedrijf Dounia.

Het merk werkt vanuit een eigen laboratorium en is gespecialiseerd in gecertificeerde biologische cosmetica. De innovatieve producten zijn geschikt voor alle huidtypes, ook voor de zeer gevoelige huid. Ze zijn dan ook vrij van dierproeven, sulfaten, conserveermiddelen zoals parabenen en fenoxyethanol, minerale oliën, siliconen en synthetische geur- en kleurstoffen. Daarnaast zijn alle producten dermatologisch en op nikkel getest om de kans op een allergie uit te sluiten. Esprit Equo wordt gemaakt in Italië, net als de andere merken van Belviso.

Ethische schoonheid

Esprit Equo garandeert dat tenminste 95 procent van alle plantaardige ingrediënten die verwerkt worden in de formules, afkomstig zijn uit de biologische landbouw. Ze zijn gecertificeerd met de keurmerken van Ecocert en het Organic Cosmetic Label. Het aankopen en toeleveren van Arganolie, Sheaboter, rozenwater en andere grondstoffen gebeurt tegen eerlijke voorwaarden en op een ethische manier, volgens de normen van Fair Trade en Fair for Life.

Er wordt gewerkt met milieuvriendelijke verpakkingen in de kleinst mogelijke omvang zodat het transport zo min mogelijk impact heeft op de ecologische voetafdruk van het merk. Esprit Equo gebruikt alleen gerecycled glas en FSC-gecertificeerd papier uit duurzaam beheerde bossen. Ook het plastic is afkomstig uit de recycling (REPET). Esprit Equo maakt daarnaast gebruik van green bio-based plastic, dat gemaakt wordt van suikerriet in plaats van aardolie.

Ondersteuning van lokale vrouwencooperaties

Een goed voorbeeld hiervan is de ondersteuning van de vrouwen van de Tighamine-coöperatie in Marokko. Esprit Equo is deze verbintenis voor de lange termijn aangegaan om het levensonderhoud van de lokale vrouwengemeenschap te verbeteren. De Tighamine-coöperatie is de eerste vrouwencoöperatie ter wereld die het Fair Trade-keurmerk heeft gekregen voor de productie van Arganolie.

Hun harde werken en vastberadenheid maken het mogelijk om het leven van hun families te verbeteren, hun autonomie te vergroten en bij te dragen aan de opvoeding van hun kinderen. De vrouwen van de coöperatie volgen trainingen en alfabetiseringscursussen en nemen voortdurend deel aan programma’s voor het behoud van het Argan bomenbos. De Arganolie van Esprit Equo is dan ook zeer zuiver, koudgeperst, van hoge kwaliteit en 100% biologisch.