Een paar mannen hebben er geen centje last van maar de meesten wel: scheerirritatie. De huid reageert met roodheid, jeuk en ingegroeide haartjes op het – al dan niet dagelijkse – scheerritueel. Je kunt natuurlijk een baard laten staan maar er is zeker iets aan te doen om het te voorkomen. Voordat je gaat scheren, maak je eerst de huid goed schoon zodat je talg, vuil en dode huidcellen verwijdert. Dat kan bijvoorbeeld met een scrub of een reinigingsmelk en een badstoffen washandje. Zorg er ook voor dat de haren goed nat zijn voordat je gaat scheren. Of breng scheerschuim aan om de haartjes wat zachter en weker te maken. Water of scheerschuim maakt het makkelijker om de haren te scheren zonder dat je veel druk hoeft te zetten. En natuurlijk gebruik je een scherp en schoon scheermesje dat je tussen het scheren door goed uitspoelt. Kijk wel uit met het tegen de groeirichting in scheren of straktrekken van de huid: wanneer haartjes te kort worden afgeschoren, vergroot je de kans op ingroeien. Dit komt omdat het haartje met het scherpe puntje zichzelf vast kan prikken in de haarfollikel en zo de verkeerde kant opgroeit. Tenslotte is huidverzorging heel belangrijk. En nee, dit betekent niet het klappen met je handen vol aftershave tegen je wangen. Een kalmerende crème of balsem helpt roodheid en jeuk tegen te gaan door de ‘gestripte’ huidbarrière weer te herstellen.  

 

De ster-ingrediënten uitgelicht

 

  • Panthenol: Ook wel bekend als provitamine B5 en onmisbaar voor een gebalanceerde vochthuishouding. Het wordt verkregen uit vitamine B5. Panthenol helpt ook een rode, gevoelige huid kalmeren, herstelt de huideigen barrièrefunctie en ondersteunt het regeneratieproces van de huid.
  • Vitamine E: Deze belangrijke vitamine beschermt de huidcellen tegen vrije radicalen die onder andere invloed hebben op voortijdige huidveroudering en het versterkt de barrièrefunctie van de huid. We maken zelf geen vitamine E aan dus is het essentieel voor het goed functioneren van ons lichaam. Daarnaast zorgt vitamine E ervoor dat de huid minder snel verbrandt in de zon én beperkt het de schade van UV-straling. Het is daarom ook toegevoegd aan de Cera di Cupra Sun Anti-Age Dagcrème SPF 50. Vitamine E helpt ook andere verzorgende ingrediënten dieper in de huid trekken.